Thursday, October 27, 2005

Karjala-lehti 27.10.2005: Kysely palautuskeskustelusta ei kiinnostanut ryssäläisiä toimittajiamme


Karjala-lehti 27.10.2005

Kannanotto tsuhnasuomalaisten suomettuneisuuteen ja vaikenemiseen
http://nightwishboobs.blogspot.com/

Kysely palautuskeskustelusta ei kiinnostanut

Karjala-lehti julkisti kaksi viikkoa sitten valtakunnallisen kyselytutkimuksen suomalaisten mielipiteistä sodissa menetetyn Karjalan mahdollisesta palauttamisesta Suomelle. Vastaajista 36 prosenttia ilmoitti haluavansa Karjalan takaisin Suomelle ja 70 prosenttia oli sitä mieltä, että Karjalasta saa ja pitää Suomessa puhua.
Prosenttiluvut olivat mielenkiintoisia. Ne poikkesivat jonkin verran aikaisemmin julkistetuista kyselytuloksista.

Hieman yllättävää oli se, että valtakunnallinen media ei television aamu-uutisia lukuun ottamatta noteerannut asiaa. Suomen Tietotoimisto teki jakeluunsa asiasta uutisen, mutta sen julkaisi vain muutama lehti Suomessa. Suurimmista lehdistä mikään ei ottanut uutista palstoilleen.

Jokainen tiedotusväline tietysti päättää itsenäisesti uutistarjontansa, mutta tällaisten uutisten väheksyminen hieman hämmentää. Karjala-asia koskettaa kaikkia suomalaisia ja tutkimuksen mukaan 70 prosenttia kansasta haluaa, että siitä puhutaan.
Aiheeseen liittyvien uutisten "unohtaminen" eli vaikeneminen on melko kova päätös.
Puolet suomalaisista katsoo, että Suomen hallituksen tulisi ottaa selkeästi kantaa palautukseen. Peräti 43 prosenttia suomalaisista haluaa, että hallitus ottaa asian esille Venäjän hallituksen kanssa.

Tätä taustaa vasten radion, television ja sanomalehtien vaikeneminen ja väistely tuntuu kummalliselta.
Suomelle valitaan tammi-helmikuussa presidentti. Vaalikampanjat ovat menossa. Kun 70 prosenttia kansalaisista haluaa tai ainakin hyväksyy keskustelun Karjalasta, niin varmaan presidenttiehdokkaillakin on siihen mielipide.

Toistaiseksi mielipiteensä ovat ilmoittaneet Heidi Hautala (vihr.) ja Timo Soini (ps.). Hautala totesi Karjala-lehden haastattelussa, että Karjalan menetys oli vääryys ja asiasta pitää keskustella. Soini on samaa mieltä ja hän on jopa ilmaissut olevansa Karjalan palauttamisen kannalla, jos se vain onnistuisi.

Henrik Lax (ruots.) ei toistaiseksi tunne Karjalan kysymystä, eikä osaa siksi ottaa siihen kantaa. Bjarne Kallis (krist.) ei ole julkisuudessa tätä asiaa käsitellyt.
Niin sanotuista pääehdokkaista Tarja Halonen (sd.) ja Matti Vanhanen (kesk.) ovat todenneet, että he eivät ota Karjalan asiaa esille virallisissa keskusteluissa, ei edes Suomessa suomalaisten kesken.

Kolmas vaalien pääehdokas Sauli Niinistö (kok.) ei ole tähän asiaan toistaiseksi puuttunut. Toivottavasti joku joskus kysyy hänen mielipidettään.
Karjalan kysymys ei ole presidentin vaalin tärkeimpiä asioita, mutta meitä karjalaisia toki kiinnostaa mitä mieltä ehdokkaat asiasta ovat, kun yli kolmasosa suomalaisista haluaa Karjalan takaisin Suomelle.

Antti O. Arponen

Kurkijoki erä Suomelta ryöstetyistä ja miehitetyistä alueistamme odottaa palauttamistaan Suomen yhteyteen
http://nightwishboobs.blogspot.com/